PersonvernerklĂŠring

PersonvernerklĂŠring og informasjonskapsler (cookies)

Versjon 2.1, 16. februar 2021

Behandlingsansvar

Kult ByrÄ er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger der vi selv bestemmer formÄlet med behandlingen av opplysningene og de virkemidlene vi benytter til dette. I denne personvernerklÊringen kan du lese mer om behandlingene Kult ByrÄ er behandlingsansvarlig for.

Dersom du har spÞrsmÄl om denne personvernerklÊringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss pÄ hei@kult.design.

Hva inneholder denne personvernserklĂŠringen?

ErklÊringen inneholder opplysninger du har krav pÄ nÄr det samles inn opplysninger fra nettstedene vÄre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Kult ByrÄ er opptatt av Ä ivareta personvern pÄ en god og forsvarlig mÄte og implementerer derfor kontinuerlig tiltak for Ä sikre personopplysninger best mulig. Herunder bruker Kult ByrÄ utelukkende krypterte forbindelser for overfÞring av informasjon, samt gjÞr en halvÄrlig internrevisjon av selskapets bruk av personopplysninger.

NÄr samler Kult ByrÄ inn personopplysninger?

Vi behandler i hovedsak opplysninger om deg i fĂžlgende tilfeller:

  • Du har sendt oss en henvendelse
  • Du har meldt deg pĂ„ et arrangement eller konkurranse
  • Du har sĂžkt jobb hos oss
  • Du besĂžker vĂ„r nettside pĂ„ https://www.kult.design

Utlevering av personopplysninger

Kult ByrÄ utleverer ikke dine personlige opplysninger til andre parter enn beskrevet i dette dokument, med mindre vi er pÄlagt Ä gjÞre dette ifÞlge lovverket eller som fÞlge av rettslige pÄlegg.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

VĂ„rt rettslige grunnlag for innsamling og behandling av personopplysninger beskrevet i dette dokumentet avhenger av personopplysningene det gjelder og hvilken sammenheng de samles inn i.

Vi vil normalt bare samle inn personlig informasjon (1) hvor vi trenger den personlige informasjonen for Ä komme i kontakt med deg; (2) hvor prosessering er innenfor vÄr legitime interesse og ikke styrt av dine rettigheter; eller (3) hvor du har gitt oss samtykke til Ä bruke de. Vi har legitime interesser i Ä drifte vÄre tjenester og kommunisere med deg slik det er forutsatt for at vi skal kunne yte tjenesten. For eksempel nÄr vi besvarer henvendelser, forbedrer vÄr plattform, markedfÞrer eller for Ä undersÞke driftsavvik eller forebygge ulovlige aktiviteter.

I noen tilfeller kan vi ha en rettslig forpliktelse til Ä samle inn personopplysninger om deg, eller mÄ pÄ annen mÄte trenge din personlige informasjon for Ä beskytte dine interesser, eller de til andre enkeltpersoner.

Hvis vi ber deg om personlig informasjon for Ä ivareta et rettslig krav, eller for Ä lage en kontrakt med deg, sÄ skal vi gjÞre dette tydelig for deg nÄr det skjer og informere om bruk av opplysningene er pÄlagt eller nÞdvendig.

Hvilke personopplysninger behandles?

De personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv velger Ä oppgi nÄr du melder deg pÄ events eller fyller ut skjema for at vi skal kunne kontakte deg. Dette er opplysninger om navn, e-postadresse, telefonnummer og firma, samt Þvrig informasjon som mÄtte sendes oss i skjemaer eller via chat-tjeneste.

I tillegg bruker Kult ByrÄ Cookies som henter inn begrenset informasjon eks. IP adresse via nettleser. Se avsnitt om Cookies for mer informasjon, og hvordan du kan begrenser dette.

Kryptering

Alle Kult ByrÄs nettsteder bruker kryptering (SSL). VÄr CDN leverandÞr dekrypterer og re-krypterer kommunikasjonen pÄ sine CDN-noder. En egen databehandleravtale regulerer hvilken informasjon leverandÞren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Opphavsrett og innhold

Innholdet pÄ dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett for Kult ByrÄ AS med tilknyttede selskaper eller selskapets lisensgiver.

“Do not track” innstillinger

Vi respekterer “Do not track”-innstillinger fra nettlesere pĂ„ vĂ„re nettsider.

Innsyn, retting og sletting av persondata

For innsyn, retting og sletting av persondata mÄ du sende en e-post til hei@kult.design.

For Ä sikre personvern og sikkerhet vil vi ta rimelige skritt for Ä verifisere din identitet fÞr retting og sletting av data eller innsyn i de data vi mÄtte ha om deg.

Informasjonskapsler (Cookies)

Kult ByrÄ bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er smÄ tekstfiler som plasseres pÄ din datamaskin nÄr du laster ned en nettside.

Informasjonskapslene forbedrer brukeropplevelsen ved at den den husker dine handlinger og valg pÄ sidene. For eksempel ved at siden husker hva du har sÞkt pÄ tidligere, eller at du slipper Ä mÄtte logge deg inn for hver nye side du besÞker.

Dette bruker vi cookies til

Vi bruker cookies til disse formÄlene:

  • For at ulike tjenester pĂ„ nettsiden vĂ„r skal fungere.
  • For Ă„ tilby skjemafunksjonalitet.
  • Vurdere hvordan nettstedet brukes og kartlegge forbedringspotensiale gjennom anonymisert statistikk.
    • F.eks: Se hvilke artikler som fĂ„r mest trafikk og dermed lage flere artikler med samme tema.

Ved Ä bruke Kult ByrÄ sin nettside, godkjenner du behandlingen av cookies i fÞlge hva som stÄr her. Dersom du ikke aksepterer at cookies anvendes, kan du ta bort cookies i din nettlesers sikkerhetsinnstillinger.

Hvordan fjerner man cookies?

Om du bruker PC, kan cookies fjernes ved hjelp av snarveiskommandoen [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Hvis det ikke fungerer eller hvis du bruker en MAC, klikk pÄ linken for den nettleseren du bruker:

Dersom du deaktiverer cookies kan det vĂŠre at enkelte deler av nettsiden ikke vil fungere.

Systemer for databehandling

Logging i Kult ByrÄs systemer

Alle IP-adresser blir logget i forbindelse med besÞk til nettsider hostet av Kult ByrÄ. VÄre utviklere og servicemedarbeidere har tilgang til logger med IP-adresser i én uke. Loggene vil deretter forbli i vÄre backupsystemer i opptil 6 mÄneder, hvor kun vÄre driftsteknikere har tilgang. Disse loggene, inkludert de besÞkendes IP-adresser er viktig informasjon for Ä kunne stoppe dataangrep, og opprettholde en god sikkerhet pÄ vÄre nettsider.

G Suite

Vi bruker G Suite (Gmail, Calendar, Documents, Sheets, Hangouts) for kommunikasjon, lagring av dokumenter, filer, avtaler. Dette omfatter kontrakter og avtaler, tilbud, arbeidsdokumenter, kontakter, e-postadresser, telefonnumre, navn.

Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Google Inc, USA

Cloudflare

Kult ByrÄ bruker Cloudflare sitt Content Delivery Network (CDN) til sine egne sider. Cloudflare er et sÄkalt proxy basert CDN som krypterer og dekrypterer kommunikasjon. Cloudflare brukes ogsÄ til Ä blokkere uÞnsket trafikk til nettsidene.

Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Cloudflare Inc, USA

Google AdWords

Per februar 2021 bruker vi ikke Google AdWords.

Kult ByrÄ bruker Google AdWords til sÞkemotormarkedsfÞring. For Ä mÄlrette og forbedre vÄr markedsfÞring gjennom Google AdWords blir informasjon om fÞlgende handlinger sendt til Google AdWords:

  • GjennomfĂžrt kontaktskjema pĂ„ nettsiden kult.design
  • Trykk pĂ„ lenker til epost og telefon pĂ„ nettsiden kult.design

Slack

Kult ByrÄ bruker Slack til internkommunikasjon. Dette kan omfatte personopplysninger, og er sÞkbart og tilgjengelig for Kult ByrÄs ansatte.

I tillegg vil informasjonen fra skjemaer fylt ut pĂ„ siden bli sendt til en intern kanal i Slack – sĂ„ vi raskt kan komme tilbake til deg.

Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Slack

Asana

Kult ByrÄ bruker Asana til organisering av prosjekter og oppfÞlging av arbeidsoppgaver. Tjenesten lagrer informasjonen som blir lagt inn, og kan omfatte personopplysninger i forbindelse med rapportering av feil og brukerhistorier. Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Asana

Notion

Kult ByrÄ bruker Notion til organisering av informasjon og ressurser rundt prosjekter. F.eks. referater fra mÞter, notater fra brukertester, ressurser vi har fÄtt tilsendt som bilder, logofiler, designmanualer etc.

Tjenesten lagrer informasjonen som blir lagt inn, og kan omfatte personopplysninger i forbindelse med rapportering av feil og brukerhistorier. Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Notion.

Tripletex

Kult ByrÄ bruker Tripletex.no til regnskap, timefÞring og lÞnn. Systemet lagrer personopplysninger om ansatte, kunde- og selskapsopplysninger i forbindelse med fakturering av tjenester.

Kult ByrÄ har egen databehandleravtale med Visma/Tripletex AS, Norge

Dine rettigheter

Du kan utÞve dine rettigheter ved Ä sende oss e-post til sigurd@kult.design eller brev til:

Kult ByrÄ

MĂžllergata 6, 0179 Oslo

co. MESH

Du har krav pÄ svar uten ugrunnet opphold, og senest innen én mÄned.

Innsyn i egne opplysninger

Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg.

Korrigering av personopplysninger

Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.

Sletting av personopplysninger

I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv.

Begrensning av behandling av personopplysninger

I noen situasjoner kan du ogsÄ be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.

Protestere mot en behandling av personopplysninger

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i vÄre oppgaver eller pÄ bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til Ä protestere pÄ vÄr behandling av opplysninger om deg.

Dataportabilitet

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om Ä overfÞre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.

Du kan klage pÄ vÄr behandling av personopplysninger

Vi hÄper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Si da gjerne fÞrst i fra gjennom den kontakten eller kanalen du allerede har etablert med oss.

Kontaktinformasjon

sigurd@kult.design

Telefon: +4799361166

Postadresse: MĂžllergata 6, 0179 Oslo co. MESH

Bilde av Sigurd og Aksel i Kult ByrÄ